Summering av triathlon-säsongen 2017 del 1 – Astrid Hult

Sommaren är snart över och vi passar på att summera triahtlon-säsongen 2017 för Dalregementets IF.

Astrid Hult, ny hårdsatsande medlem i klubben, har bidrag med sin summering, så vi inleder med den:

Mina bästa lopp var faktiskt i början av säsongen där jag körde Hallsta triathlon och kom jag var 2:a i första loppet. I det andra loppet (jaktstart) var jag inte riktigt på hugget men kom 3:a.

I Saltsjöbaden slutade jag 2:a efter ytterligare ett bra lopp.

Jag körde Olympisk SM i Uppsala vilket slutade på en 7:e placering (sprang snabbare än Annie Thoren som var föra årets vinnare i SM Olympisk).

Jag tävlade också i Varberg men mest som träning och kom 4:a (cyklade dit och tillbaka samma dag från Falkenberg).

Mitt bästa resultat var nog att jag kom 4:a i Svenska Cupen (se bild). Jag lyckades bra i alla 4 deltävlingarna (placering mellan 6 och 9), även om inget lopp blev perfekt.

I Uppsala stämde simning och löpning jättebra men cyklingen kunde gått bättre.

I Borås gick simning och cykling jättebra men löpningen gick sämre.

Efter Borås var jag sjuk i 2.5 veckor (nu visade det sig att det egentligen var allergi) så det blev inte den extra sommarträning som jag hade planerat. Följaktligen var jag inte på topp i Gävle men jag kom i mål och som tur var, hade andra cupdeltagare också problem i Gävle.

I Malmö gjorde jag mitt bästa cykellopp för året och jag började komma igång igen efter det ofrivilliga sommaruppehållet, men simningen och löpningen var sämre än vanligt.

Jag blev riktigt motiverad att satsa till nästa säsong och jag känner att jag kan utveckla mig mycket i alla 3 disciplinerna. Jag har trots allt inte någon större mängdträning hittills och min sim-teknik går att förbättra om jag får en bra sim tränare. Målet till nästa år är helt klart topp 3 i en cuptävling. Jag funderar också på att kanske vara med i lite fler mindre tävlingar nästa år… vi får se hur det ser ut i januari när planeringen för 2018 ska göras.

Jag blev riktigt glad över att klubbdräkten var så snygg och jag har fått flera uppskattande kommentarer från andra.  🙂

20626888_850127415141934_1697402766891547481_o 20289647_10203588660233450_15549376_n