Instruktioner för Zoom-möte

Dalregementets IF har valt att använda tjänsten Zoom för bland annat årsmöten och styrelsemöten där vi av någon anledning inte kan eller vill hålla detta fysiskt.

Så här går det till:

 1. Du får en inbjudan med en länk till ett Zoom-möte
 2. Förbered dig genom att ha det headset och den webbkamera du vill använda inkopplat, om du sitter vid dator.
 3. När du klickar på den möteslänk som är inkluderad i inbjudan så kommer:
  1. Zoom-appen starta om du använder mobiltelefon/surfplatta och har appen installerad (du kan behöva välja ”Zoom” när du klickar på länken). Om du inte har appen installerad kommer en webbsida öppnas med länk till att installera appen via Google Play eller App Store.
  2. En webbsida öppnas på din dator. Sidan kommer automatiskt fråga om du vill öppna Zoom-klienten, om du har den installerad. Om du inte har den installerad kommer det finnas länkar för att ladda ner klienten.
 4. Sitter du på dator och vill köra via webbläsaren (och alltså inte har Zoom-klienten installerad) ska du i steg 3.2. ovan klicka på den blåa knappen ”Launch Meeting”. När du gör det kommer en länk upp lite längre ned på sidan som lyder ”Join from your browser”. Klicka på den.
 5. Webbläsaren kommer, om du inte godkänt detta tidigare, fråga dig om du vill tillåt eller blockera att Kamera används. På denna fråga svarar du ”Tillåt”. Detta för att vi ska kunna verifiera att du är den du utger dig för att vara, om behöver uppstår.
 6. Du behöver även ansluta ditt ljud i webbläsaren genom att trycka på den stora blåa knappen ”Join Audio by Computer”.
 7. När du trycka ”Join Audio by Computer” kommer webbläsaren, om du inte godkänt detta tidigare, fråga om tillåtelse att använda din mikrofon. Tillåt det.